górskie a’ la mocca

image_pdfimage_print

Śniadanie, bogate w błonnik, białko i wapń z ograniczoną ilością węglowodanów oraz tłuszczy, a przy tym, dzięki kofeinie dające niezłego „kopa”. Bardzo łatwe w wykonaniu i niesamowicie kuszące:)

Składniki: (2  porcje):

 

  • 2/3 szklanki płatków górskich,
  • 2/3 szklanki chudego mleka,
  • 1/2 szklanki jogurtu greckiego typu light,
  • 1 łyżka ziaren szałwii hiszpańskiej lub mielonych ziaren siemia lnianego
  • 4 łyżeczki miodu lub innego słodziku,
  • 2 łyżeczki rozpuszczalnego kakao,
  • 1 łyżeczka rozpuszczalnego espresso, rozpuszczonego w 2 łyżkach gorącej wody.


Wykonanie:

Wszystkie składniki umieścić w słoiku co najmniej 500 ml i dokładnie wymieszać. Zakręcić i pozostawić w lodówce na jedną noc, choć można przechować to do 3 nocy.


*przepis jest tłumaczeniem ze strony The Yummy Life który oczywiście osobiście nie raz przetestowałam:)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Podziel się tym artykułem!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


Facebook

Twitter

Google Plus