owsianka orzechowo – bananowa

image_pdfimage_print

Kolejna odsłona rewelacyjnej metody na porannego „głoda”:). Banana Peanut Butter Refrigerator Oatmeal autorstwa Monica z The Yummy Life u nas tak się dziś prezentowało na stole:)

Składniki ( 2 porcje)

  • 1/2 szklanki płatków owsianych,
  • 2/3 szklanki chudego mleka,
  • 1/2 szklanki jogurtu greckiego typu light,
  • 1 łyżka ziarenek szałwii hiszpańskiej lub siemia lnianego,
  • 2 łyżki masła orzechowego,
  • 2 łyżeczki miodu.
  • 1/2 szklanki pokrojonego w kostkę banana ( 1 mały banan).


Wykonanie:


1. Płatki, mleko, jogurt i ziarenka wsypujemy do słoika i mieszamy. Następnie dodajemy pozostałe składniki  za wyjątkiem banana i powtarzamy czynność, dodajemy banana i teraz delikatnie wszystko ze sobą łączymy.


2. Zakręcony słoik wstawiamy do lodówki na całą noc. Rano płątki będą już gotowe już, by zaspokoić nie tylko poranny głód, ale i naładować nas energetycznie:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Podziel się tym artykułem!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


Facebook

Twitter

Google Plus