image_pdfimage_print

Pasta ta jest idealnym rozwiązaniem na urozmaicenie codziennych kanapek. Doskonale nadaję się do chleba, ale również bardzo efektownie wygląda na krakersach:)


Składniki:

  • 270 gram serka śmietankowego (np. Piątnica – Twój Smak Naturalny),
  • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany,
  • 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z cytryny,
  • 1 łyżka drobno posiekanego koperku,
  • 1,5 łyżeczki tartego chrzanu,
  • 1/2 łyżeczki soli,
  • 1/4 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu,
  • 130 gram wędzonego łososia (posiekanego w drobną kostkę).
Wykonanie:
 
Serek śmietankowy rozetrzeć przy pomocy miksera na kremową puszystą masę, następnie dodać śmietanę, sok z cytryny, chrzan sól i pieprz, ponownie zmiksować. Na końcu dodajemy posiekany koperek i wędzonego łososia, tym razem mieszamy łyżką. Przekładamy do szklanego naczynia i schładzamy w lodówce.

Smacznego!
 
 pasta+z+wędzonego+łososia+1
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Podziel się tym artykułem!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


Facebook

Twitter

Google Plus