Doskonale pikantna panierka, która swoją ostrość zawdzięcza pieprzowi kajeńskiemu, doskonale pasuje do każdego rodzaju mięs. Jeśli jednak chcecie obniżyć poziom ostrości potraw, zalecem zmniejszenie ilości pieprzu kajeńskiego 
- 4 łyżeczki cukru trzcinowego,
- 4 łyżeczki posiekanego, świeżego tymianku,
- 4 łyżeczki soli morskiej,
- 2 łyżeczki zmielonego ziela angielskiego,
- 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego lub chilli,
- duża szczypta świeżo utartej gałki muszkatołowej,
- szczypta mielonych goździków.
Wykonanie:
Dokładnie mieszamy wszystkie składniki,a następnie nacieramy powstałą mieszanką mięso na 2 godziny przed pieczeniem/grillowaniem. Jeśli jednak chcemy użyć panierki w przyszłości – świeży tymianek zastępujemy suszonym.
*Pomysł na panierkę, został zaczerpnięty z książki „Marinades & Rubs”








